Hyperpigmentatie

Onder normale condities produceren melanocyten (een cel in de basaal cellenlaag) melanine. Het melanine gaat opwaarts. De keratinocyten absorberen een gedeelte van deze melanine en het gedeelte wat van de keratinocyten aan het huidoppervlak verschijnt, geeft de huid zijn kleur.

Pigmentvlekjes, een oneffen huid en huidverkleuringen verraden dat de huid aan het verouderen is. Jarenlang dagelijkse blootstelling aan een slechte omgeving, zorgen uiteindelijk voor het opkomen van onvolkomenheden aan de huid. De oplossing bevindt zich in het Vit-A-Plus Illuminating Serum. Deze exclusieve vooruitstrevende formule, brengt zichtbaar balans tussen onregelmatige donkere huidverkleuring en revitaliseert de huid tot een hernieuwde helderheid.

Er zijn 2 factoren die de melanocyten aanzetten tot het produceren van meer melanine:

1) Huid irritative
2) Hormonale imbalance

Deze twee problemen zijn zeer verschillend. Wanneer de huid geïrriteerd wordt, bijv. door de zon en de melanocyten produceren meer melanine, bereikt de melanine het huidoppervlak en geeft de huid een donkere kleur. Al het melanine begint zich te verzamelen c.q. op te hopen in het huidoppervlak. Er is nu niet alleen melanine in de hoornlaag maar ook in de epidermis. Bij dit soort problemen gebruik je het beste een Glycolzuurproduct om het weg te nemen.

Wanneer de irritatie stopt, gaat de melanocyt terug naar de normale melanine productie en zal de vlek lichter worden. Glycolzuur geeft excellente resultaten bij pigmentproblemen die zich aan het huidoppervlak bevinden. Het hormonaal probleem is erg anders, moeilijker te behandelen en soms helemaal niet. In principe zetten de melanocyten aan om meer melanine te produceren zonder te stoppen. Het maakt niet uit hoeveel je de huid exfolieert, de melaninevorming zet gewoon door. De enige manier om dit proces te stoppen c.q. verminderen, is door de melanocyten minder melanine te laten produceren. Hiervoor maken we gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals bijv.: Vit. C, E, zoethout extract, moerbei extract, sucrose cocoate, glycyrrhetinic zuur en bisabolol.

Maar u dient blijvend voorzichtig te zijn, want deze melanocyten zijn enorm gevoelig en elk symptoom van irritatie kan hen weer aanzetten tot het produceren van meer en meer melanine. U dient de huid dus zeer voorzichtig te behandelen en niet irriteren. Het zal tijd kosten om resultaat te behalen. Een gemiddelde van 3 maanden dient u in acht te nemen om enige vooruitgang te boeken. Er is een bepaalde vorm van pigmentatie die niet te behandelen is, onder geen enkele voorwaarde, en dat is dermale pigmentatie.

Bij dermale pigmentatie trekt het pigment van de melanocyten de dermis in en vormt zich een vlek in de dermis. Wanneer melanine zich in de dermis heeft gevormd, kunt u er vanaf de buitenkant niets aan doen om dit te verbeteren. Wanneer er namelijk een pigmentprobleem is in de epidermis, dan schuiven de melanine cellen door het metabolisme vanzelf steeds naar het huidoppervlak. In de dermis is dit proces niet aan de orde en zal om die reden op geen enkele manier cosmetisch te behandelen zijn.

Meer weten of afspraak maken?

Voorkeursdatum:*
Voorkeurstijdstip:*
Voorkeursdatum (alternatief):
Voorkeurstijdstip (alternatief):
Voorkeursdatum (alternatief):
Voorkeurstijdstip (alternatief):
Voornaam/voorletters
Achternaam *
E-mailadres *
Aanhef *