Huidveroudering

Naast onze behandelingen voor het tegengaan- en terugdringen van huidveroudering, treft u hier onze speciale en hoogwaardige thuisproducten aan in onze webshop. Huidveroudering is het gevolg van 2 processen:

Intrinsieke veroudering
Een degeneratief proces als gevolg van de achteruitgang van fysiologische functies. Dit proces uit zich vooral in epidermale en dermale atrofie, die op hun beurt het gevolg zijn van verslechterde collageen- en elastine aanmaak in de dermis

Extrinsieke veroudering
Een ander aftakelingsproces wordt veroorzaakt door externe factoren als zonlicht, wind, luchtvervuiling, straling, warmte, blootstelling aan chemicaliën. Ook roken en fotoveroudering zijn onderdelen hiervan en hebben betrekking op de huidveranderingen die te wijten zijn aan chronische blootstelling aan zonlicht.
Een rimpel ligt dwars in het weefsel en een plooi loopt mee in de lengtestructuur van de opperhuid. De reden dus dat de huid dagelijks moet worden beschermd met een 'blocker' is haar te beschermen tegen veroudering en speciaal om huidkanker te voorkomen. Dagelijks gebruik van lotions, gels of crèmes met een concentratie van 12% glycolzuur, zijn uitermate effectief ter preventie. Tevens hebben huidpeelings met glycolzuur bewezen een gunstige werking op elk van deze verschijnselen te hebben.

Talloze studies tonen aan dat:

 • de huid soepeler en lichter wordt
 • pigmentvlekken vervagen of verdwijnen
 • littekens vervagen of verdwijnen
 • fijne rimpels vervlakken

Deze resultaten zijn het gevolg van de gecombineerde werking ter hoogte van het stratum corneum en de huidversteviging en -verdikking door de vorming van nieuw collageen in de papillaire dermis.

De effecten van blootstelling aan zon op de huid:
Onder de epidermis ligt de voedingrijke huidlaag: de dermis, die maar liefst vijftien tot veertig maal dikker is dan de epidermis. De dermis is opgebouwd uit vitale elementen als talgklieren, haarfollikels, zenuwvezels, zweetklieren, collageen en elastine. Gedurende onbeschermd zonnen, dringen de UVA stralen direct door de epidermis naar de dermis en kunnen zowel de collagene als elastine vezels beschadigen.

Het kan zelfs gebeuren dat de dermis verdraait, daar waar het collageen en elastine is uitgeput. Deze verdraaiingen vormen diepe rimpels in de huid op de plaats waar oppervlakkige lijnen en/of structuurveranderingen in de epidermis aanwezig waren.
* 90% van huidbeschadiging wordt veroorzaakt door zon
* 80% van deze huidbeschadigingen loopt men op voor het 18e jaar
* Blootstelling aan milieu-invloeden als verontreiniging, wind, TL licht, het werken achter een
beeldscherm, klimaatsinvloeden en levensstijl zorgen voor verdere huidbeschadiging

Wetenswaardigheden over UVA- en UVB- stralen
* UVA stralen zijn er het hele jaar door, elke dag onder elke weersomstandigheid
* UVA stralen dringen door ramen en zijn vergelijkbaar met TL licht
* UVA stralen penetreren de epidermis tot in de dermis en beschadigen aldaar huidvezels als Collageen en elastine
* UVA stralen kunnen, bij continu blootstelling de gezonde huid vernietigen en daardoor rimpels en hyperpigmentatie veroorzaken
* UVB stralen penetreren tot in de epidermis en veroorzaken verbranding
* UVB stralen zijn het meest aanwezig gedurende de zomermaanden, vooral tussen 11.00 en
15.00 uur. (SPF in producten voorzien vrijwel uitsluitend in een beschermings waarde tegen de UVB stralen en niet tegen UVA stralen)
In de afgelopen jaren is de consument zich bewust geworden van de beschadigende werking van de zon. Dit verhoogde bewustzijn heeft geleid tot een frequenter gebruik van beschermings producten. Zo ontwijkt men de overbelasting en beschadigende invloed van UV-stralen die huidveroudering veroorzaken en de collageen en elastine vezels verzwakken.

Zichtbare gevolgen:

 • Verlies van spankracht en elasticiteit, met als gevolg huidverslapping
 • Huidverdroging
 • Rimpelvorming
 • Hyperpigmentatie en onregelmatige huidkleuring

Gevolgen voor het huidweefsel

 • Vernietiging van de cellulaire reproductie, wat resulteert in weefselwoekering
 • Vernietiging van de synthese van essentiële huidcomponenten als collageen, elastine, glycosamino glycans en lipiden
 • Verdikking van de hoornlaag wat een onregelmatig huidoppervlak veroorzaakt
 • Toename van vochtverlies in de huid
 • Toename van melanine productie

De behoefte aan producten die voorzien in een breed spectrum bescherming, het gehele jaar door, is essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Wanneer een breed spectrum zonbeschermings product wordt ontwikkeld, is het van groot belang om de juiste combinatie van actieve ingrediënten te gebruiken om er zeker van te zijn dat een optimale bescherming tegen het UVA en UVB spectrum wordt geboden.

Om de huid te beschermen tegen verouderingseffecten door de zon en preventief tegen huidkanker, is het dagelijks gebruik van een breed spectrum sunblock een must. De enige manier om te beschermen tegen huidveroudering door zon (licht), is dit te vermijden. Omdat dit vrijwel onmogelijk is, is het noodzakelijk dagelijks een breed spectrum sunblock gebruiken. De eerste stap in het ontwikkelen van effectief breedspectrum producten is, het selecteren van de juiste mix aan actieve ingrediënten. sunscreen ingrediënten. UVB-stralen bevinden zich tussen de 290 en 320 nm. UVA-stralen bevinden zich tussen de 320 en 410 nm

>> bekijk onze speciale Anti-Aging thuisproducten in de webshop

Meer weten of afspraak maken?

Voorkeursdatum:*
Voorkeurstijdstip:*
Voorkeursdatum (alternatief):
Voorkeurstijdstip (alternatief):
Voorkeursdatum (alternatief):
Voorkeurstijdstip (alternatief):
Voornaam/voorletters
Achternaam *
E-mailadres *
Aanhef *