Huidproblemen

Acné behandeling 

De term acne heeft betrekking op een proces wat resulteert in een klein vetpuistje of een afscheidende abcesachtige acne. Er wordt verondersteld dat acne ontstaat door een genetisch defect wat een lijmachtige substantie veroorzaakt in de follikel. In de hoornlaag van de huid bevinden zich vele talgklieren (sebaceaous follicles). De talgklier is een lange holle buis, niet veel groter dan de diameter van een haar. De wanden zijn bedekt met dode cellen. Gewoonlijk zal talg deze cellen naar de oppervlakte voeren. Is men echter genetisch vatbaar voor acne, dan zullen deze huidcellen blijven steken in de follikel en het proces naar acne is gestart.

>> lees meer

Hyperpigmentatie behandeling 

Onder normale condities produceren melanocyten (een cel in de basaal cellenlaag) melanine. Het melanine gaat opwaarts. De keratinocyten absorberen een gedeelte van deze melanine en het gedeelte wat van de keratinocyten aan het huidoppervlak verschijnt, geeft de huid zijn kleur.

Pigmentvlekjes, een oneffen huid en huidverkleuringen verraden dat de huid aan het verouderen is. Jarenlang dagelijkse blootstelling aan een slechte omgeving, zorgen uiteindelijk voor het opkomen van onvolkomenheden aan de huid. De oplossing bevindt zich in het Vit-A-Plus Illuminating Serum. Deze exclusieve vooruitstrevende formule, brengt zichtbaar balans tussen onregelmatige donkere huidverkleuring en revitaliseert de huid tot een hernieuwde helderheid.

>> lees meer

Rocacea behandeling

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk 'rood als een roos'. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor. Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig. Rosacea is een hardnekkige aandoening, die goed te behandelen is. De afwijkingen hebben echter de neiging steeds weer de kop op te steken.

>> lees meer

Huidveroudering

Een degeneratief proces als gevolg van de achteruitgang van fysiologische functies. Dit proces uit zich vooral in epidermale en dermale atrofie, die op hun beurt het gevolg zijn van verslechterde collageen- en elastine aanmaak in de dermis. Een ander aftakelingsproces wordt veroorzaakt door externe factoren als zonlicht, wind, luchtvervuiling, straling, warmte, blootstelling aan chemicaliën. Ook roken en fotoveroudering zijn onderdelen hiervan en hebben betrekking op de huidveranderingen die te wijten zijn aan chronische blootstelling aan zonlicht.
Een rimpel ligt dwars in het weefsel en een plooi loopt mee in de lengtestructuur van de opperhuid. De reden dus dat de huid dagelijks moet worden beschermd met een 'blocker' is haar te beschermen tegen veroudering en speciaal om huidkanker te voorkomen. Dagelijks gebruik van lotions, gels of crèmes met een concentratie van 12% glycolzuur, zijn uitermate effectief ter preventie. Tevens hebben huidpeelings met glycolzuur bewezen een gunstige werking op elk van deze verschijnselen te hebben.

>> lees meer

Boek nu!